palvelut

Reumaa sairastavien lasten perhekurssit

Perhekurssit on tarkoitettu lapsille/nuorille:

  • joille on diagnosoitu hiljattain tulehduksellinen reumasairaus
  • jotka ovat alle kouluikäisiä, alakouluikäisiä tai alle 16-vuotiaita yläkoululaisia
  • joita on jo hoidettu erikoissairaanhoidossa ja sairaustilanne on hallinnassa eikä se häiritse kurssille osallistumista

Kuntoutuksen tavoitteena on monipuolisen neuvonnan ja ohjauksen saaminen sekä täysipainoisen elämän mahdollistaminen lapsen sairaudesta huolimatta. Lisäksi koko perheen voimavaroja ja elämänhallintaa pyritään vahvistamaan. Kurssilta saa myös vertaistukea.

Kurssi toteutetaan ryhmäkuntoutuksena, jossa otetaan huomioon lapsen/nuoren yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Kuntoutus toteutetaan kahdessa 5 vuorokauden jaksossa.

 

Mistä saan lisätietoa kurssista ja näen vapaat kurssipaikat?

Kelan kurssit Apilassa -esitteestä löydät Apilassa järjestettävien kurssien ajankohdat ja kurssinumerot. Kurssien vapaan paikkamäärän voit tarkistaa Kelan sivuilta.

Kirjoita Kelan kurssihakuun "Haku kurssinumerolla" -kenttään kurssin numero, jolloin pääset tarkastelemaan kyseisen kurssin tietoja. Kun kirjoitat "Sanahaku" -kohtaan "Ikifit", saat listauksen kaikista Apilassa toteutettavista kursseista valitsemallesi ajanjaksolle.

Jos tarvitset apua hakemisessa tai lisätietoja kurssista tai kuntoutuksesta yleisesti, ota yhteyttä. Tarkemmat tiedot löydät sivun reunasta "Linkkejä ja muuta" -osion alta.

Linkkejä ja muuta

Lisätietoja kuntoutuksesta ja hakemisesta:
tietoakuntoutuksesta@ikifit.fi

Esitteet:
- Kelan kurssit Apilassa

Lisätietoja:
- Näin haet kuntoutukseen
- Hyvä tietää
- Kelan matkakorvaus