Vuoden 2022 Kiila-kurssit haettavissa 1.9.2021 alkaen

Kela tiedottaa 10.8.2021

Vuoden 2022 KIILA-kuntoutuskurssit ovat työnantajien, ammattiliittojen ja yhdistysten haettavissa 1.9.2021 alkaen. Lisäksi haettavissa on loppuvuoden 2021 kursseja, joiden pitää käynnistyä vuoden 2021 aikana, mutta jotka voivat jatkua vuoden 2022 puolella.

KIILA-kuntoutus käsittää sekä KIILA-kurssipalvelut että KIILA-yksilöpalvelut.

KIILA-kuntoutuskurssit on tarkoitettu työssä oleville henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työkykyynsä. Kursseja voi hakea ympäri vuoden sitä mukaa kun työpaikalla ilmenee kuntoutuksen tarvetta. Kurssin koko on 5–8 kuntoutujaa.

Miten KIILA-kursseja haetaan
Työnantajat, ammattiliitot ja yhdistykset voivat hakea ryhmämuotoista KIILA-kuntoutuskurssia työpaikalle KIILA-kurssien asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella. Palvelun käyttäjä tarvitsee Suomi.fi-valtuuden "Kuntoutuskurssitarpeen ilmoittaminen”.

Myös yksittäinen työntekijä voi hakea KIILA-kuntoutusta
Myös yksittäinen työntekijä voi hakea ammatilliseen KIILA-kuntoutukseen joko oma-aloitteisesti tai työterveyshuollon tai esimiehen ehdotuksesta.

Työntekijä voi etsiä KIILA-kursseja kuntoutuskurssihaulla. Jos sopivaa kurssia ei löydy, voi hän hakea KIILA-yksilöpalvelua.

KIILA-yksilöpalvelussa palveluntuottaja kokoaa yksittäisistä asiakkaista ryhmän. Ryhmä voi olla ammattialakohtainen tai koostua eri alojen ammattilaisista. Ryhmän koko on 3–5 kuntoutujaa. Yksilöpalvelu sisältää useampia yksilöllisen valmennuksen käyntikertoja kuin kurssipalvelu.

Lue lisää
KIILA-kurssit työntekijöille (työnantajat)
KIILA-kuntoutuskurssien asiointipalvelu
Asiointiopas: Näin haet KIILA-kurssia työnantajalle (pdf)
Kolme hyvää syytä järjestää KIILA-kuntoutus (Youtube-video)
KIILA-kuntoutus tuo nostetta työpaikalle (infolehtinen, pdf)
Ammatillinen KIILA-kuntoutus työssä oleville (henkilöasiakkaat)
Tutustu kurssitarjontaan (hakusana KIILA)

-->
Tutustu lisää palveluihimme!