Omaishoitajien parikurssit

Omaishoitajien kuntoutuskurssit on tarkoitettu

  • päivittäin aikuista omaistaan tai läheistään hoitavalle aikuiselle henkilöille
  • henkilöille, joiden toimintakyky tai osallisuus on heikentynyt tai vaarassa heikentyä oman sairauden tai omaishoitajuudesta aiheutuvan rasituksen vuoksi
  • henkilöille, joilla on uupumisoireita, sairauksia tai muita tekijöitä, jotka uhkaavat omaishoitajana jatkamista

Kurssille osallistuminen ei edellytä kunnan kanssa laadittua omaishoitosopimusta. Kuntoutuskurssit ovat parikursseja ja ohjelma tapahtuu ryhmässä. Kuntoutujan omaishoidettava osallistuu kuntoutukseen omaishoitajan kuntoutuspäätöksen mukaisesti.

Kuntoutuksen tavoitteena on kuntoutujan työ- ja toimin-takyvyn sekä osallisuuden turvaaminen arjen toiminnoissa. Kurssi tarjoaa keinoja oman elämälaadun parantamiseen, jaksamiseen ja arkipäivän ongelmiin.


Hakeminen

Kuntoutusta haetaan Kelan hakulomakkeella KU 132.
Hakemukseen liitetään kuntoutusta puoltava B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä muu lääketieteellinen selvitys, josta selviää myös kuntoutuksen tavoitteet.
Hakemukseen liitetään myös enintään vuoden vanha kotikunnassa laadittu selvitys omaishoitajan ja hoidettavan kotona selviytymisestä. Selvitys perustuu kunnan edustajan kotikäyntiin.

 

Mistä saan lisätietoa kurssista ja näen vapaat kurssipaikat?

Kelan kurssit Apilassa -esitteestä löydät Apilassa järjestetävien kurssien ajankohdat ja kurssinumerot. Kurssien vapaan paikkamäärän voit tarkistaa Kelan sivuilta.

Kirjoita Kelan kurssihakuun "Haku kurssinumerolla" -kenttään kurssin numero, jolloin pääset tarkastalemaan kyseisen kurssin tietoja. Kun kirjoitat "Sanahaku" -kohtaan "Ikifit", saat listauksen kaikista Apilassa toteutettavista kursseista valitsemallesi ajanjaksolle.

Jos tarvitset apua hakemisessa tai lisätietoja kurssista tai kuntoutuksesta yleisesti, ota yhteyttä. Tarkemmat tiedot löydät sivun reunasta "Linkkejä ja muuta" -osion alta.

Linkkejä ja muuta

Lisätietoja kuntoutuksesta ja hakemisesta:
03 2716 293
tietoakuntoutuksesta@ikifit.fi

Esitteet:
- Kelan kurssit Apilassa
- Omaishoitajat parikurssi

Lisätietoja:
- Näin haet kuntoutukseen
- Hyvä tietää (pdf)
- Kelan matkakorvaus