Muistisairaiden kurssit

Muistisairaiden sopeutumisvalmennuskurssit on kohdennettu alle 68-vuotiaille työelämässä/kuntoutustuella oleville tai opiskelijoille ja yli 68-vuotiaille työelämästä poissaoleville.


Kurssit on tarkoitettu henkilöille

  • joilla on lievä tai varhaisen vaiheen muistisairaus (mm. Alzheimerin tauti, vaskulaarinen muistisairaus, Lewyn kappale –tauti, Parkinsonin taudin muistisairaus tai otsaohimolohkorappeuma)
  • jotka tarvitsevat tukea elämäntilanteensa hallintaan
  • jotka tarvitsevat tukea ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen, muutosten käsittelemiseen ja voimavarojen löytämiseen
  • jotka suoriutuvat kuntoutusohjelmasta itsenäisesti
  • joilla muistitestin (MMSE) tulos vähintään 18 pistettä


Kuntoutujan aikuinen omainen/läheinen voi osallistua kuntoutukseen yhdessä kuntoutujan kanssa, jos hänen osallistumisensa katsotaan tarpeelliseksi kuntoutuksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kurssin tavoitteena on, että kuntoutuja ja hänen omaisensa/läheisensä saavat

  • voimavaroja sairauden kanssa elämiseen ja selviytymiseen arjessa
  • vahvistusta elämänhallintaan
  • vertaistukea

Kurssin ohjelma toteutetaan pääosin ryhmissä yksilölliset tavoitteet huomioiden. Ohjelmaan sisältyy lisäksi yksilöllisiä haastatteluja ja tapaamisia.
 

Mistä saan lisätietoa kurssista ja näen vapaat kurssipaikat?

Kelan kurssit Apilassa -esitteestä löydät Apilassa järjestetävien kurssien ajankohdat ja kurssinumerot. Kurssien vapaan paikkamäärän voit tarkistaa Kelan sivuilta.

Kirjoita Kelan kurssihakuun "Haku kurssinumerolla" -kenttään kurssin numero, jolloin pääset tarkastalemaan kyseisen kurssin tietoja. Kun kirjoitat "Sanahaku" -kohtaan "Ikifit", saat listauksen kaikista Apilassa toteutettavista kursseista valitsemallesi ajanjaksolle.

Jos tarvitset apua hakemisessa tai lisätietoja kurssista tai kuntoutuksesta yleisesti, ota yhteyttä. Tarkemmat tiedot löydät sivun reunasta "Linkkejä ja muuta" -osion alta.

Linkkejä ja muuta

Lisätietoja kuntoutuksesta ja hakemisesta:
03 2716 293
tietoakuntoutuksesta@ikifit.fi

Esitteet:
- Kelan kurssit Apilassa

Lisätietoja:
- Näin haet kuntoutukseen
- Hyvä tietää
- Kelan matkakorvaus