Harvinaisten kurssit

Harvinaisia sidekudossairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit antavat tukea arkipäivän ongelmatilanteisiin ja apua elämäntilanteen selkiyttämiseen. Kurssilta saat myös tietoa sairauden kuntoutuskäytännöistä ja oman asuinpaikkakunnan tukiverkostoista. Kuntoutus on ryhmämuotoista.

Kohderyhmänä ovat:

  • Sjörenin syndroomaa sairastavat
  • systeemisiä sidekudossairauksia sairastavat mm. SLE, dermato(poly)myosiitti, systeeminen skleroosi, skleroderma, CREST-oireyhtymä, MCTD-oireyhtymä, polykondriitti (monirustotulehdus)
  • vaskuliittia sairastavat mm. polyarteritis nodosa (valtimoiden kyhmytulehdus), Churg-Straussin oireyhtymä, Wegenerin granulomatoosi (granulomatoottinen polyangiitti), Behçetin tauti
    temporaaliarteriitti (ohimovaltimotulehdus)


Mistä saan lisätietoa kurssista ja näen vapaat kurssipaikat?

Kelan kurssit Apilassa -esitteestä löydät Apilassa järjestetävien kurssien ajankohdat ja kurssinumerot. Kurssien vapaan paikkamäärän voit tarkistaa Kelan sivuilta.

Kirjoita Kelan kurssihakuun "Haku kurssinumerolla" -kenttään kurssin numero, jolloin pääset tarkastalemaan kyseisen kurssin tietoja. Kun kirjoitat "Sanahaku" -kohtaan "Ikifit", saat listauksen kaikista Apilassa toteutettavista kursseista valitsemallesi ajanjaksolle.

Jos tarvitset apua hakemisessa tai lisätietoja kurssista tai kuntoutuksesta yleisesti, ota yhteyttä. Tarkemmat tiedot löydät sivun reunasta "Linkkejä ja muuta" -osion alta.

 

Linkkejä ja muuta

Lisätietoja kuntoutuksesta ja hakemisesta:
03 2716 293
tietoakuntoutuksesta@ikifit.fi

Esitteet:
- Kelan kurssit Apilassa

Lisätietoja: Kelan matkakorvaus
- Näin haet kuntoutukseen
- Hyvä tietää (pdf)
- Kelan matkakorvaus