Diabetesta sairastavien lasten perhekurssit

Tietoa ja tukea koko perheelle

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu alle kouluikäisille ja alakouluikäisille tyypin 1 diabetesta sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Lapsen perhe osallistuu kuntoutukseen kuntoutussuunnitelman, Kelan kuntoutuspäätöksen sekä kuntoutusohjelman mukaisesti. Kuntoutusta varten tarvitaan alle vuoden vanha B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä muu lääketieteellinen selvitys. Perhekurssille voi hakea myös uudelleen perustellusta syystä.

Kuntoutuksen tavoitteena on auttaa lasta osallistumaan arjen toimintoihin. Lisäksi kurssilla annetaan vinkkejä ja neuvoja arjen elämään yhdessä perheen kanssa sekä tuetaan lasta omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamisessa. Perhe saa tukea lapsen sairauden ja sen hoidon aiheuttamiin haasteisiin sekä mahdollisiin pelkoihin ja epävarmuuksiin. Kurssin aikana luodaan myös toimiva tukiverkosto kotipaikkakunnalle.

Mistä saan lisätietoa kurssista ja näen vapaat kurssipaikat?

Kelan kurssit Apilassa -esitteestä löydät Apilassa järjestetävien kurssien ajankohdat ja kurssinumerot. Kurssien vapaan paikkamäärän voit tarkistaa Kelan sivuilta.

Kirjoita Kelan kurssihakuun "Haku kurssinumerolla" -kenttään kurssin numero, jolloin pääset tarkastalemaan kyseisen kurssin tietoja. Kun kirjoitat "Sanahaku" -kohtaan "Ikifit", saat listauksen kaikista Apilassa toteutettavista kursseista valitsemallesi ajanjaksolle.

Jos tarvitset apua hakemisessa tai lisätietoja kurssista tai kuntoutuksesta yleisesti, ota yhteyttä. Tarkemmat tiedot löydät sivun reunasta "Linkkejä ja muuta" -osion alta.

Linkkejä ja muuta

Lisätietoja kuntoutuksesta ja hakemisesta:
03 2716 293
tietoakuntoutuksesta@ikifit.fi

Esitteet:
- Kelan kurssit Apilassa

Lisätietoja:
- Näin haet kuntoutukseen
- Hyvä tietää
- Kelan matkakorvaus