Kuntoutuskurssit

Apilasta kursseja moneen lähtöön!

Kurssit on tarkoitettu henkilöille, jotka hyötyvät aktiivisesta ryhmämuotoisesta kuntoutuksesta. Kurssien sisältö ja teemat tukevat kokonaisvaltaisesti kuntoutujan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista selviytymistä arjessa.

  • Sopeutumisvalmennuskurssit sopivat hiljattain sairastuneille ja niiltä saa tietoa sairaudesta sekä vertaistukea.
  • Kuntoutuskurssit sopivat pidempään sairastaneille ja niille voi hakea myös uudelleen.
  • Omaishoitajien parikurssit on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat päivittäin puolison, läheisen tai omaisen omaishoitajana. Parikursseille osallistuu myös hoidettava kuntoutuspäätöksen mukaisesti.
  • IKKU-kurssit on tarkoitettu yli 68-vuotialle työelämästä poissa oleville henkilöille, joilla on sairauksista johtuen kotona selviytymisen vaikeuksia.
  • Tules-kursseja järjestetään erikeen niskan, hartian tai yläraajan tule-sairauksia sairastaville, selkäsairauksia sairastaville ja alaraajan tule-sairauksia sairastaville. Tules-kursseja järjestetään myös työelämästä poissaoleville alle 68-vuotiaille ja yli 68-vuotiaille. Tules-avokursseissa ei ole vastaavia painotuksia tai ikärajajaottelua.
  • Muistisairaiden kursseja
  • Diabetesta sairastavien lasten perhekursseja

Kursseille haetaan Kelan hakemuksella KU 132. Hakemukseen liitetään lääkärin kuntoutusta puoltava B-lausunto.

Mistä saan lisätietoa kurssista ja näen vapaat kurssipaikat?

Kelan kurssit Apilassa -esitteestä löydät Apilassa järjestetävien kurssien ajankohdat ja kurssinumerot. Kurssien vapaan paikkamäärän voit tarkistaa Kelan sivuilta.

Kirjoita Kelan kurssihakuun "Haku kurssinumerolla" -kenttään kurssin numero, jolloin pääset tarkastalemaan kyseisen kurssin tietoja. Kun kirjoitat "Sanahaku" -kohtaan "Ikifit", saat listauksen kaikista Apilassa toteutettavista kursseista valitsemallesi ajanjaksolle.

Jos tarvitset apua hakemisessa tai lisätietoja kurssista tai kuntoutuksesta yleisesti, ota yhteyttä. Tarkemmat tiedot löydät sivun reunasta "Linkkejä ja muuta" -osion alta.

Linkkejä ja muuta

Lisätietoja kuntoutuksesta ja hakemisesta:
sosionomi Sari Nousimaa
03 2716 293
puhelinajat: ke−to klo 11.30−12.00
etunimi.sukunimi@ikifit.fi

Esitteet:
- Kelan kurssit Apilassa

Lisätietoja:
- Näin haet kuntoutukseen
- Hyvä tietää (pdf)
- Kelan matkakorvaus