Ammatillinen kuntoutusselvitys

Joskus terveydelliset tekijät voivat heikentää henkilön työ- tai opiskelukykyä. Ammatillisen kuntoutusselvityksen avulla voidaan arvioida, onko henkilöllä tarvetta erityisesti ammatilliseen tai vaihtoehtoisesti lääkinnälliseen kuntoutukseen. Ammatillisen kuntoutusselvityksen pyrkimyksenä on edistää kuntoutujan valmiuksia vastata työelämän ja opiskelun haasteisiin sekä tunnistaa ja kehittää henkilökohtaisia voimavaroja.

Ammatillisessa kuntoutusselvityksessä ohjelma koostuu mm. seuraavista teemoista:

  • ammatillisen tilanteen kartoittaminen
  • minä toimijana
  • työ- ja toimintakyvyn tukeminen
  • opiskelussa ja/tai työelämässä selviytyminen

 
Ammatillisen kuntoutuselvityksen toteutuksesta Apilassa vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lääkäri, psykologi, työelämänasiantuntija, sosiaaliohjaaja, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti sekä tarpeen mukaan muita kuntoutuksen ammattilaisia. Selvitys sisältää yksilöllisiä tutkimuksia, testejä ja keskusteluja. Selvityksen perusteella laaditaan ammatillinen kuntoutussuunnitelma, jonka tarkoituksena on tukea työelämässä tai opiskeluissa jatkamista, niiden aloittamista tai niihin palaamista.

Ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan pääsääntöisesti avomuotoisena palveluna arkipäivisin. Sen kesto määritellään yksilöllisesti ja se sisältää enintään 13 kuntoutuspäivää, 1–3 seurantapäivää ja 1-6 muuta tarvittavaa yhteydenottoa.

Linkkejä ja muuta

Lisätietoja kuntoutuksesta antaa:
kuntoutuspäällikkö Sanna Väättänen
03 2716 294
etunimi.sukunimi@ikifit.fi

Esitteet:
- Kelan kurssit Apilassa

Lisätietoja:
- Näin haet kuntoutukseen
- Hyvä tietää
- Kelan matkakorvaus