Kun mummi ei muista – paneelikeskustelu 15.3.2017 Sampolassa

mummi

”Lasten ja lapsenlapsien käynnit muistisairaan mummon tai papan luona voivat harventua, jos kohtaamistilanteet ovat vaikeita tai hämmentäviä lapselle. On sekä lapsenlapsen että isovanhemman etu, että tapaamiset eivät jää vähiin. Lasten vanhemmille ei kuitenkaan ole välttämättä täysin selvää, miten mummon tai papan muistisairaudesta voisi keskustella lapsen kanssa, joten haluamme herättää keskustelua aiheesta. ”, kertoo kotihoidon palveluvastaava Tarja Kangassalo.

Keskustelua herätellään Sampolan juhlasalissa 15. maaliskuuta kello 18–20 järjestettävässä Kun mummi ei muista -paneelikeskustelussa.

Tapahtuma on kohdennettu etenkin keski-ikäisille 5–17-vuotiaiden lasten vanhemmille, joiden oma vanhempi sairastaa jotakin muistisairautta ja joiden on vaikeaa kertoa vanhempansa sairaudesta omille lapsilleen.

Paneelikeskustelussa aiheesta kertovat omista näkökulmistaan geriatri Jussi Ripsaluoma, psykologi Päivi Oksi-Walter ja kotihoidon sosiaaliohjaaja Elina Westergren-Erkkilä. Keskustelussa on mukana myös vanhempi ja lapsenlapsi kertomassa aiheesta kokemusasiantuntijoiden näkökulmasta. Keskustelun juontaa Maarit Tastula.

Aivoviikon tapahtumamme on kaikille avoin ja maksuton.

Lämpimästi tervetuloa!