Palvelemme nyt myös Niemenrannassa, tervetuloa tutustumaan!

AvaaNiemenrantamme  maanantaina 3.4. 2017 uuden toimipisteemme Niemenrantaan Meesakatu kolmeen, senioritalo Nestorin Aarteen kivijalkaan.

Meesakadulla tarjoamme samoja palveluita kuin keskustan toimipisteellämmekin: lääkärin, sairaanhoitajan ja sosiaaliohjaajan palvelut, fysioterapiaa ja IkiTrainer®-valmennusta, kuntouttavan kotipalvelun  sekä muistineuvolan palvelut.

Niemenrannassa alkaa viikolla 17 eli 24.4. 2017 viikoittaisia kuntosali- , allasjumppa- ja
liikuntaryhmiä sekä muistijumppaa. Kesäkaudella tarjontamme täydentyy puisto-Asahilla, joka alkaa 11.5. 2017.

Avoimet ovet perjantaina 7.4. klo 14 – 18, tervetuloa!

kupit

Avoimien ovien aikana esittelemme uuden toimipisteemme tilat sekä Niemenrannassa tarjoamamme palvelut. Avajaisten kunniaksi on tietysti kahvitarjoilu, arvontoja ja erikoistarjouksia!

Pääset myös testaamaan maksutta millaista on muistijumppa
ja Asahi! DSC_1010Noin puolen tunnin maistiaisten aikataulut:

Muistijumppaa klo 15.00 ja 16.00
Asahi-terveysliikuntaa klo 15.30 ja 16.30
Huomioithan, että Asahi pidetään piha-alueella.

Lämpimästi tervetuloa!

Kysy lisää Niemenrannan palveluista: 020 734 2650 / Marjo Sirkeoja

Kun mummi ei muista – paneelikeskustelu 15.3.2017 Sampolassa

”Lasten ja lapmummisenlapsien käynnit muistisairaan mummon tai papan luona voivat harventua, jos kohtaamistilanteet ovat vaikeita tai hämmentäviä lapselle. On sekä lapsenlapsen että isovanhemman etu, että tapaamiset eivät jää vähiin. Lasten vanhemmille ei kuitenkaan ole välttämättä täysin selvää, miten mummon tai papan muistisairaudesta voisi keskustella lapsen kanssa, joten haluamme herättää keskustelua aiheesta. ”, kertoo kotihoidon palveluvastaava Tarja Kangassalo.

Keskustelua herätellään Sampolan juhlasalissa 15. maaliskuuta kello 18–20 järjestettävässä Kun mummi ei muista -paneelikeskustelussa.

Tapahtuma on kohdennettu etenkin keski-ikäisille 5–17-vuotiaiden lasten vanhemmille, joiden oma vanhempi sairastaa jotakin muistisairautta ja joiden on vaikeaa kertoa vanhempansa sairaudesta omille lapsilleen.

Paneelikeskustelussa aiheesta kertovat omista näkökulmistaan geriatri Jussi Ripsaluoma, psykologi Päivi Oksi-Walter ja kotihoidon sosiaaliohjaaja Elina Westergren-Erkkilä. Keskustelussa on mukana myös vanhempi ja lapsenlapsi kertomassa aiheesta kokemusasiantuntijoiden näkökulmasta. Keskustelun juontaa Maarit Tastula.

Aivoviikon tapahtumamme on kaikille avoin ja maksuton.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Tunne tunne – kohtaamiskoulutusta TunteVa®-menetelmään perehtyen

Tunteva_kirjatVuorovaikutuksessa oleminen ja toisen ihmisen kohtaaminen on meille kaikille tärkeää. Ilman keskinäistä kanssakäymistä emme voi tietää, mitä toinen ihminen ajattelee tai tuntee. Myös kokemus omasta olemassa olostamme ja arvostamme ihmisenä rakentuu kohtaamisissa muiden kanssa. Siksi kohtaamiset ovat erityisen merkityksellisiä hoitotyössä.

Muistisairaus vaikuttaa sairastuneen vuorovaikutukseen, sillä sairaus muuttaa ihmisen kykyä ilmaista itseään ja ymmärtää muita. Vaikka muutokset eivät tapahdukaan hetkessä, voi muistisairaus hämmentää niin sairastunutta itseään kuin hänen lähipiiriäänkin pitkään, ennen kuin sairautta on edes diagnosoitu.   Lue lisää ”Tunne tunne – kohtaamiskoulutusta TunteVa®-menetelmään perehtyen”

Aloita vuosi kuntoillen – avoimet ovet IkiTrainerista kiinnostuneille torstaina 26.1.2017 klo 13-15.

IkiTrainerit esittelemässä harjoitusohjelmia toimitiloissamme, Puutarhakatu 37, torstaina 26.1.2017 klo 13-15. Paikalla myös kertomassa kokemuksistaan asiakkaamme Merja, joka kuntoutti IkiTrainerin avulla polvensa. Tarjolla kahvia, pähkinöitä ja hedelmiä. Kävijöiden kesken arvomme tuotepalkinnon. Ennakkoon ilmoittautuneille mahdollisuus 15 minuutin henkilökohtaiseen kuntokartoitukseen – varaa oma aikasi 24.1. mennessä numerosta 040-701 5190. Tervetuloa!

”Innovatiivista ja ennaltaehkäisevää vanhusten palvelua”. IkiMuistineuvolan posteri palkittiin Parasta aikaa -tapahtumassa 10.11.2016.

Ikäihmisten palveluihin liittyvä moniammatillinen Parasta aikaa -koulutustapahtuma järjestettiin Finladia-talossa 10.11.2016. IkiMuistineuvola osallistui tapahtumaan muistineuvolan palvelukonseptia esittelevällä posterillaan, jonka raati palkitsi päivän päätteeksi parhaan posterin palkinnolla.

Raadin perustelut:  ”Aihe on polttavan ajankohtainen. Posteri kuvaa innovatiivista ja ennaltaehkäisevää vanhusten palvelua.” Palkinnon vastaanotti IkiMuistineuvolan palveluvastaava Tarja Kangassalo. Onnittelut hienosta saavutuksesta!

_mg_5896a2

_mg_6025a

Ikifit on mukana Hyvä Ikä -messuilla Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 20.-20.10.2016 osastolla numero 523.

Suositut Hyvä Ikä -messut lähestyvät.  Tapahtumassa kattava tarjonta ideoita ja ratkaisuja ikääntyvien hyvinvointiin ja sujuvaan arkeen –  niin alan ammattilaisille kuin yksityishenkilöillekin. Tervetuloa vierailemaan Ikifitin messuosastolla numero 523!

Ikifitin palvelujohtaja Katja Aho ja geriatrian professori Jaakko Valvanne ovat torstaina 20.10. klo 10.30 tapahtuman tietoiskulavalla 2 esittelemässä Iloa elämään -kursseja. Messuosastollamme pääset testaamaan Ikäpuvun avulla, miltä vanhenemisen vaikutukset kehossa ja liikkumisessa tuntuvat. Tarjolla on tietoa IkiMuistineuvolasta, IkiTrainerista ja muista palveluistamme. Jaakko Valvanne signeeraa torstaina osastollamme 60+ Iloa elämään -kirjaansa, jota on myös mahdollisuus ostaa. Osastollamme vierailijoiden kesken arvomme 2 kpl kyseistä kirjaa sekä IkiTrainerin tekemä kuntokartoitus.